Διεύθυνση

Δεκελέων 23 στο Γκάζι

210-3412726

6944 857425

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

Το συμπόσιο των πειρατών


ΤΟ MATRIX KAI O ΠΛΑΤΩΝΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ


Αγαπητοί συμποσιαστές

Χρόνια πολλά ! Χριστός Ανέστη !!

πίνακας, "Το Ωόν του Πάσχα", Νικηφόρου Λύτρα


Ελπίζουμε ότι ξεκουραστήκατε και διασκεδάσατε αυτές τις γιορτινές ημέρες. Θα τσουγκρίσατε και τα κόκκινα αυγά, έ ; Έχετε σκεφτεί γιατί ακριβώς έχουμε υιοθετήσει αυτό το έθιμο ; Και ποια σχέση μπορεί να έχει με τον κόσμο του matrix και τον πλατωνικό μύθο του σπηλαίου;

Για διαβάστε…
Σε όλες τις θρησκείες και τις μυθολογίες των λαών του κόσμου, το υλικό σύμπαν (ορατό και αόρατο) συμβολίζεται με ένα αυγό.

Το Αυγό, περιλαμβανόταν ως ένα ιερό παγκόσμιο σύμβολο, στην κοσμογονία όλων των λαών της γης. Αντιπροσώπευε πολύ πετυχημένα το μυστικό και την καταγωγή του Μέγα-Όντος (Ο Ών). Στην φαντασία των στοχαστών, απεικονίστηκε σαν ένα παντοτινά αόρατο πουλί που έριξε ένα Αυγό (Ωόν) μέσα στο χάος, το οποίο Αυγό, έγινε το Σύμπαν.

Αυτό το σύμπαν-αυγό περιβάλλεται από αδιαπέραστο, αόρατο «τείχος». Το «τείχος» αυτό   πλαισίωσε ολόκληρο τον κόσμο μας αποκλείοντας τον άνθρωπο από το Δένδρο της Ζωής του Αληθινού Παραδείσου και της Βασιλείας των Ουρανών.

ΓΕΝΕΣΙΣ ΚΕΦ. Γ' §24. «Και κατά ανατολάς του παραδείσου, της Εδέμ έθεσε τα Χερουβείμ, και την ρομφαίαν την φλογίνην την περιστρεφομένην, δια να φυλάττωσι την οδόν του ξύλου της ζωής».

Όταν ήρθε στον κόσμο της ύλης ο Χριστός για να πληρώσει στον Εωσφόρο/απαγωγέα τα λύτρα για την απελευθέρωση του ανθρώπου, έσπασε το αδιαπέραστο τείχος-τσόφλι του υλικού σύμπαντος-αυγού, δημιουργώντας Πύλη-Πέρασμα στα τοιχώματά του για όσους ανθρώπους ΕΠΕΛΕΓΑΝ να δραπετεύσουν από το υλικό σύμπαν παγίδα καθώς επίσης και από «τον άρχοντα του κόσμου τούτου» (του υλικού), τον Εωσφόρο.

Γι' αυτό οι Χριστιανοί το Πάσχα σπάνε τα κόκκινα αυγά, σαν μια συμβολική πράξη που δηλώνει πως το υλικό σύμπαν (ορατό και αόρατο) βάφτηκε κόκκινο από το αίμα/λύτρο του Ιησού Χριστού ο οποίος ΕΣΠΑΣΕ το  τείχος προσφέροντας την έξοδο από την αιχμαλωσία του Εωσφόρου.

Ελάτε λοιπόν να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις για το σπουδαίο -αλλά και μάλλον «άγνωστο»- αυτό θέμα. Πριν από τη συζήτηση θα προβληθεί οπτικό υλικό. Πριν και από την προβολή του οπτικού υλικού, θα παρατεθεί αληθινό –και όχι matrix- φαγώσιμο υλικό εξαιρετικής ποιότητος !


Σας υπενθυμίζουμε:

·      Το δείπνο ξεκινά στις 20:30 και οι εισηγήσεις στις 21:00.
·      Τιμή συμμετοχής 10€.  Συμπεριλαμβάνεται μενού με σαλάτα, ελαφρύ γεύμα, επιδόρπιο και 250 ml κρασί ανά άτομο.

Τηλέφωνα κρατήσεων:             2103412726                   6944857425    

ΣΑΡΑΚΗΝΙΚΟ
Δεκελέων 23, Γκάζι
Τηλ.              210 3412726    
sarakiniko.blogspot.com
sarakinikogazi@gmail.com

χάρτηςΔεν υπάρχουν σχόλια: